Проведе се годишното тържество на Детското полицейско управление при Областната дирекция на МВР в Русе

Проведе се годишното тържество на Детското полицейско управление при Областната дирекция на МВР в Русе

Време за прочитане: 2 мин.

„Коледа е не просто един от християнските празници, Коледа е празник на надеждата, на любовта между хората, тя е символ на Добротата. За влюбения тя е денят, в който ще докаже любовта си, за вярващия денят, в който ще се поклони на Христос, за болния – лъч надежда, а за малките деца – това е вълшебната нощ, в която Дядо Коледа влиза през комина и оставя чудни подаръци под елхата. Знаем, че всеки има своя собствена Коледа, a днес ние ще сътворим нашата…„

Така започна коледното тържество под надслов „Да правим добро!“, което се състоя в Областната дирекция на МВР в Русе днес . На първото по рода си събитие си дадоха среща над 140 ученици: децата-доброволци от втория випуск, в рамките на националната програма „Детско полицейско управление“ в Русенска област, от ОУ „Иван Вазов“ – Русе, Средно училище с преподаване на немски език „Фридрих Шилер“ – град Русе; НУ „Петко Рачев Славейков“ – гр. Бяла; СУ „Св. Паисий Хилендарски” – гр. Сливо поле и СУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Две могили, както и техни съученици приятели и учители.

Сред официалните гости на тържеството бяха Свилен Иванов, зам.-областен управител на Област Русе; директорът на дирекция „Екология и транспорт“ в Община Русе Георги Игнатов, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, директори и преподаватели от училища в областта, комисар Димитър Павлов, директор на РДПБЗН – Русе, представители на дирекция „Вътрешна сигурност“ – МВР, както и ръководството на Областната дирекция на МВР, домакини на събитието.

Домакините и гости отправиха своите сърдечни поздравления към децата и техните преподаватели, както и към всички партниращи в програмата.  

Учениците споделиха своите мисли и впечатления от участието си в детското полицейско управление. Ето някои от тях: Лили:“Постъпих в „Детско полицейско управление“, защото обичам и искам да помагам на хората. Разбрах, че трябва да се спазват всички закони на държавата ни. Показаха ни как да се отбраняваме и да оказваме първа помощ при инцидент. Академията ми е полезна, с това че мога да реагирам по най- правилния и полезен за мен и останалите хора начин.“

Никола: „Защото искам да стана полицай, да вземам бързи решения и да помагам на хората“

 Евгени: Желая  да бъда или полицай, или пожарникар, защото са смели и достойни хора.

По време на събитието бяха отличени част от децата, участвали в националния конкурс „Аз и Детското полицейско управление“, обявен през тази година  от Главна дирекция „Национална полиция“ -МВР. Директорът на ОДМВР – Русе ст. Комисар Теодор Атанасов връчи награди и грамоти на Габриела Тодорова от НУ „П. Р. Славейков“ в Бяла, Виктория Тодорова от ОУ „Иван Вазов“ в Русе и Юлия Димитрова от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Две могили, както и на Нехир Исаева от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Сливо поле, която бе вече отличена и на националната церемония в гр. София, проведена на 10 декември.

Богатата празнична програма, изпълнена с много емоция, включваше песни и танци, рецитали, подготвени и изпълнени от деца от детските полицейски управления от всички учебни заведения, както и от техни съученици и приятели.  Главната роля в организацията на програмата и в перфектното водене имаше екипът на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – град Русе, в лицето на ръководство, преподаватели и ученици.

В края на събитието, присъщо за коледно тържество, организаторите бяха подготвили за всяко от децата коледни изненади, част от тях осигурени по проект „Остани чист, кажи не на корупцията“, изпълняван от Дирекция „Вътрешна сигурност“ на МВР. А в ролята на Дядо Коледа влязоха униформени служители от полицията и пожарната. След това всички си направиха обща снимка за спомен при коледната елха пред областната дирекция.

Сподели:

Още новини от деня