Проверяват температурата на всички влизащи в Екомузея

Проверяват температурата на всички влизащи в Екомузея

Време за прочитане: < 1 мин.

Термокамера, монтирана на таблет, посреща посетителите на Екомузей с Аквариум. Всички гости на обекта и служители ще бъдат измервани за температура при влизането си. Уредът извършва процедурата за около една секунда и автоматично показва резултата. Софтуерът му е настроен на български език, при което всеки може да чуе желаното: „Може да влезете!“. При установяване на температура над 37 градуса, екранът свети в червено и се получава отказ за достъп.

Към момента не е засичан посетител с подобен симптом. Установена е процедура, при която лицето с висока температура ще бъде помолено да излезе от сградата, да изчака известно време, тъй като е възможно да е повишил телесната си температура заради физически действия – бягане, бързо ходене. При повторния преглед на термокамерата ще се вземе решение дали да бъде допуснат посетителят в музея или не.

Термокамерата е монтирана с цел увеличаване на сигурността при посещение в музея. Нейното присъствие показва нашето сериозно отношение към ситуацията на ограничения, с която всички трябва да се съобразяваме, като се пазим взаимно.

Сподели:

Още новини от деня