балкон апартамент жилище русе

Продажба на апартамент бързо и изгодно

Време за прочитане: 2 мин.

Как да направите продажба на апартамент бързо и изгодно?

Вие решавате да осъществите продажба на апартамент, който притежавате, най-важното на добра цена. Възможно ли е това?

Да, това е напълно осъществимо желание. Само че преди да пуснете за продажба апартамент, е необходимо да се спазят някои от правилата на брокерите – професионалисти в областта на покупката и продажбата на недвижими имот.

Съвет 1. Определете адекватна цена при продажба на апартамент.

За да продадете недвижим имот в кратки срокове, трябва да зададете адекватна цена, която да не е завишена, но, разбира се, не подценена, а съответстваща на средната цена на обект на пазара на недвижими имоти в района на жилището, етажа и вида на конструкцията.
Оценката може да се извърши без помощта на специалисти, но ако се съмнявате в своите знания, по-добре е да се обърнете към професионалисти, които се ръководят в ценообразуването и могат бързо да дадат съвети по този въпрос, така ще имате адекватна оценка. В края на краищата трябва да знаете не само максималната цена на вашия дом, но и минимума за маневриране, когато разговаряте с потенциален клиент.


Представете си, че искате леко да увеличите стойността на имота въз основа на личните желания.

Какво тогава ви очаква? Офертата ще виси на пазара дълго време, докато цените наистина се повишат до това ниво или докато не се намери клиент, който е готов да предложи сумата, от която се нуждаете. Но това е на прага на фантазията, тъй като всички сделки се сключват на разумни цени.

Ето защо, за да продадете обекта бързо, си струва:

  • Да имате адекватната реална стойност на жилищата;
  • Да разберете как да скриете недостатъците на недвижимия имот не само в рекламата, но и в контакт с потенциален купувач;
  • Да изберете стратегия за продажба,  която ще защити вашите интереси;
  • Да завършите продажбата изгодно и за кратко време.

Съвет 2. Организирайте необходимата предварителна подготовка на апартамента за оглед.

Може да не е необходимо да се направи основен ремонт, но ето какво може да се предприеме:
Неутрализирайте всички неприятни миризми, които се появяват от мебели, кухня, баня и дори от балкона. Те вече подсъзнателно настройват купувачите , че апартаментът не им подхожда. Сложете нови тапети, които не скъпи, но спретнати, свежи и светли. Измийте добре банята и тоалетната. Проветрете стаите и измийте прозорците. Освободете място. Старите шкафове най-добре да бъдат отстранени.
Атмосферата на комфорт е ключът към лесната продажба.

Съвет 3. Подгответе всички документи за продажба на апартамент и разрешете някои съществуващи правни проблеми.

Важно е документите предварително да са подготвени. Изчистете всички финансови задължения. Вярваме, че това ще ускори всяка продажбата на апартамент.

Сподели:

Още новини от деня