Продължават работните срещи на ректора на Русенския университет и колегите му в Питещи

Продължават работните срещи на ректора на Русенския университет и колегите му в Питещи

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес, 17.06.2021 г. посетихме катедра „Математика и информатика“, с която контактите на Русенския университет датират от 2001 година. Това сподели ректорът на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл. кор. проф. дтн инж. Христо Белоев DHC Mult.

Членове на тази катедра активно са участвали и в 4-те тематични мрежи, координирани от Русенскияуниверситет. Рекламният проспект на последната тематична мрежа стои на таблото и напомня за нея.В катедрата се обучават студенти по две бакалавърски програми: Математика и Информатика. Катедрата разполага с много добра материална база, като част от нея са дарения от ИТ фирми. Приятно бяхме изненадани от присъствието на студенти, които са се обучавали при нас по програмата Еразъм+, както и селектираните студенти за зимния семестър на учебната 2021/22 година. Поздравихме специално студента Blaga Daniel, който отлично приключи обучението си по програмата през летния семестър на тази учебна година, каза ректорът Христо Белоев.

По-късно с д-р Мария Мирою посетихме солната мина Ocnele Mari. Тя е на площ от 13 000 кв.м. Вътре може да се играе футбол, волейбол, билярд, шах. Разполага с църква, музей за солта и ресторант. Предполага се, че престоят в солните мини е много подходящ за лечение на различни видове болести като респираторни смущения, астма, алергии, ревматизъм и други.

Сподели:

Още новини от деня