Продължават строителни дейности за възстановяване на настилките в градината на пл. „Доктор Мустаков“

Продължават строителни дейности за възстановяване на настилките в градината на пл. „Доктор Мустаков“

Продължават строителни дейности за възстановяване на настилките в градината на пл. „Доктор Мустаков“.

Започна отстраняването на амортизираната пътна настилка на алеите в градинката при пл. „Дунав“. Предстои мястото да бъде цялостно реновирано – с изграждане на нова асфалтова настилка, нови бордюри, осветление и др.

Положен е първи слой нова асфалтова настилка на обслужващата улица към жилищен блок „Родопи“ в квартал Здравец- Север 1. Продължи подготовката (повдигане на шахти и отоци) преди полагането на втория завършващ слой. Монтирани бяха и два нови стълба за улично осветление както и нови LED осветителни тела при жилищния блок.

Това става ясно от седмичния отчет на кмета на Община Русе Пенчо Милков за отминаващата седмица в ресор „Комунални дейности“.

Извършени са локални ремонти-подготовка за асфалтиране /изкърпвания/ на единични разрушения на пътните настилки в квартал Здравец – локалната улица на бул. „Липник“ до кино „Здравец“, ул. „Бабуна Планина“, ул. „Захари Стоянов“, ул. „Дряновска“.

Извършено е разстилане и уплътняване с валяк на фрезован асфалт в местност „Сухия кладенец“. Продължават строително-ремонтните дейности в Детския художествен център на ул. „Борисова“ 51.

Монтирани са нови пътни знаци за обозначение на повдигнати пешеходни пътеки на ул. Солун. Положена е хоризонталната пътна маркировка на бул. Тутракан и ул. Солун.

Монтирани са нови табели за обозначение на новите монтирани паркомати в Централната градска част.

Монтирани са два броя пейки с възможност за повиване на бебета на пл. „Свобода“ и в Парка на младежта.

Сподели: