Паркът на възрожденците вече разполага с видеонаблюдение

Продължава надграждането на видеонаблюдението на територията на община Русе

55 нови камери са монтирани в Парка на Възрожденците, по ул. „Александровска“, на детски площадки и в детски градини

Нова модерна техника за видеонаблюдение е монтирана в Парка на Възрожденците, като денонощният контрол на района е подсигурен с 16 нови видеокамери от висок клас. Шест детски площадки на територията на града също са подсигурени с общо 12 устройства за видеонаблюдение, като на още 5 предстои монтирането на камери.

Подменени са и 25 остарели камери по ул. „Александровска“ в района от пл. „Хан Кубрат“ (Цигуларчето) до Регионалния исторически музей. Техника за видеонаблюдение е поставена и в детските градини в с. Басарбово и в кв. Долапите.

Видеоустройствата са с висока резолюция и вграденa технология за цветна картина при пълна тъмнина, което ще повиши капацитета на системата за денонощен видеоконтрол относно опазването на обекти и обществения ред и сигурност.

Общинският център за видеонаблюдение продължава да разширява обхвата си, като е предвидено поетапно да бъдат включени и всички устройства за денонощен контрол, разположени в населените места в община Русе. До този момент са присъединени всички камери в Долапите и Средна кула, както и в гр. Мартен.

Системата за видеонаблюдение разполага вече с над 1150 камери, поставени на ключови обществени места, детски и спортни площадки, училища и главни пътни участъци. Тя спомага и за превенция срещу вандализъм на общинско имущество и инфраструктура, установяване на нерегламентирано изхвърляне на отпадъци и др., както и за своевременно подаване на информация към органите на МВР за разкриване на извършители на криминални деяния.

Сподели: