Продължава подготовката за цялостно асфалтиране на междублоковото пространство и паркинга на блок „Мургаш“

Продължава подготовката за цялостно асфалтиране на междублоковото пространство и паркинга на блок „Мургаш“

Продължава подготовката за цялостно асфалтиране на междублоковото пространство и паркинга на блок „Мургаш“ в кв. Здравец Север. Положен бе първи пласт асфалт на зоните за паркиране в пространството пред бл. „Мургаш“.

Продължават довършителните дейности по текущия ремонт на настилките в градинката на пл. „Дунав“. Приключи подготовката за полагане на нови настилки на пешеходните алеи и детските площадки в градинката на пл. „Доктор Мустаков“.

Продължават строително-ремонтните дейности в детски художествен център на ул.“ Борисова“ 51 и в Общинския приют за безстопанствени животни.

Продължават възстановяването и обновяването на шадравана до пазарчето на „Олимп“ в кв. Здравец.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков по отношение работата в ресор „Комунални дейности“ през отминаващата седмица.

Започнаха строителни дейности за обновяване на малката градинка до кръстовището на ул. „Борисова“ с бул. „Неофит Бозвели“, свързани с изграждането на нови алеи с клинкерни павета и бордюри, както и ново осветление и пейки.

Започна подготовката за изграждане на паркинга и подходите към бл. 206 в кв. „Чародейка“.

Положена е хоризонталната пътна маркировка на пешеходни пътеки и стрелки на кръстовището на ул. „Ст. Стамболов“ с ул. „Места“, по ул. „Тунджа“, кръстовището на ул. „Доростол“ с бул. „Съединение“, при паметника Альоша, кръстовището на ул. „Ст. Стамболов“ с ул. „Сент Уан“, кръстовището на бул. „Княз Фердинанд“ с ул. „Богдан войвода“, кръстовището на ул. „Ст. Стамболов“ с ул. „Братя Миладинови“, кръстовищата на ул.“ Ст. Стамболов с ул. Македония“ , ул. „София“, бул. „Мидия-Енос“.

Продължава полагането на хоризонтална пътна маркировка на велоалеи с боя син пластик в разделителната ивица на бул. „Цар Освободител“.

Положена е и хоризонтална пътна маркировка за инвалидни паркоместа при блок Константин Миладинов.

Сподели: