Продължава премахването на паднали от бурята дървета в целия град

Продължава премахването на паднали от бурята дървета в целия град

Продължава усилената работа по разчистването на града от паднали клони и дървета след бурята от тази сутрин. Ангажирани са над 300 служители от общинските предприятия „Комунални дейности“, „Паркстрой“, „Русе Арт“, „Спортни имоти“, както и от общинското доброволческо формирование, СЗ „КООРС“, фирма „Нелсен чистота“ и ДЗЗД „Паркстрой“.

Досега са премахнати и натоварени над 30 дървета и клони, блокирали преминаването на хора и автомобили в части на града – по средната ивица на бул. „Цар Освободител“, в района на Строителния техникум, Централна градина, в кв. „Здравец“, при Комплексния онкологичен център,  алея „Лилия“ в Младежки парк, в градина Батенберг, по ул. „Мария Луиза“ и по ул. „Плиска“. В момента екипите на ДЗЗД „Паркстрой“ работят на ул. „Майор Атанас Узунов“ и в кв. „Здравец“.

ОП „Паркстрой“ разчистват в центъра и подпомагат за изчистването на шахти в кв. Родина.

Екипите на „Нелсен чистота“ са отводнили ул. „Потсдам“, „Доростол“, бул. „Скобелев“ и бул. „Липник“ (при Олимп). Камионите за едрогабаритни отпадъци продължават да събират паднали клони и сухи дървета. Активирани са и автоматичните метачни машини на предприятието.

Служители на ОП „Русе Арт“ са възстановили и демонтирали опасни рекламни табла, транспаранти и билбордове.

В момента се работи и по отстраняване на повреди по контактната мрежа на тролейбусите. От Общински транспорт-Русе ЕАД са осигурени електрически автобуси, които да заместят тролеите и да превозват пътниците по линиите 2, 13, 21,24, 27, 29. На терен е изпратен авариен екип от 9 души, двама ръководители и два сервизни камиона, като очакванията са до края на деня движението на тролеите да е възстановено по основните трасета.

Към 12 часа днес сигналите от граждани към 112 вече наброяват 266.

Сподели: