В Еко ателието на Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе днес взеха участие ученици от ОУ "В. Априлов"

Проект „Силата  на  знанието“ заинтригува 320 деца, участвали в 14 уъркшопа това лято в РБ „Любен Каравелов“ Русе

През изминалото лято Детски отдел в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ Русе бе ангажирал вниманието на стотици деца по време на проект „Силата на знанието“. Целта на предложеният проект е да бъде въведен иновативен модел за стимулиране мотивацията на децата да получават знания. Това се постига чрез изградената в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ високотехнологична мултисензорна среда.

Организирани бяха две ателиета с теми: Сетивен свят и Когато буквите танцуват. Техни ръководители са  Вяра Гунева – художник,  Ваяна Ташева – с артистичния псевдоним „Коприва“ и Севдалина Тодорова – библиотекар – обучител.

Ателиетата срещат децата с околният свят. Под въздействието на светлини, аромати и въобще включването на почти всички сетива, децата визуализират, съчиняват истории, създават картини върху черен картон с луминисцентни бои и пр.

При работа с проекти особено съществена е обратната връзка, която, както се уверихме, е пълна със суперлативи за това начинание на Регионалната библиотека в Русе.

За всички тези удивителни преживявания днес ни разказа Валя Караджова от екипа на библиотеката.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня