Прокуратурата е повдигнала обвинение на Северин Красимиров за изнасилване и убийство

Окръжната прокуратура в Русе е повдигнала обвинение на 21-годишния Северин Красимиров за изнасилване, представляващо особено тежък случай, и за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова – административен директор на TVN и водеща на предаване. Това коментира за БТА окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

Красимиров днес е бил разпитан, а утре сутрин ще бъде внесено искане в съда да му бъде наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдебният лекар д-р Пламен Димитров коментира по-рано днес, че на Красимиров му е взета ДНК-проба. Физическото му състояние било добро. Установени и документирани били всички травми, които той има.
Тежкото престъпление бе извършено на 6 октомври тази година. Тялото на Виктория Маринова беше открито в ранния следобед в обрасла с растителност зона край брега на Дунав. Четири дни по-късно в Германия за убийството бе задържан 21-годишният Северин Красимиров. В изпълнение на издадена от Окръжната прокуратура в Русе Европейска заповед за арест той бе екстрадиран в България вчера, а днес бе конвоиран до следствения арест в Русе.

/Източник – БТА/

Сподели: