25 хил. лева от туристически данък са постъпили в бюджета на Община Русе към края на май

Прокуратурата е сезирана за психологически тормоз на новия директор на ОП „Управление на общински имоти“ – Русе

Прокуратурата е сезирана за психологически тормоз на новия директор на ОП „Управление на общински имоти“ – Русе. Общинска администрация застава изцяло зад гърба му.

Това заявиха по време на пресконференция днес кметът на Община Русе Пенчо Милков и заместник – кметът „Икономика, инвестиции и собственост“ Златомира Стефанова.

Директорът Иван Гецов е започнал да навлиза в работата бързо, като проверява собствеността и настанените. Още преди той да дойде в Община Русе са получавани сигнали за неправилни практики в дружеството. Новият директор е подложен на системен психически тормоз за това, че си върши системно работата.

Много от гражданите, настанени в такива жилища, са наясно, че решението се взема от комисия от общински съветници и представители на общинската администрация. Тя съобразява представените документи от кандидатите и нуждите на чакащите.

Много от хората пребивават в помещения без да имат правото да го правят, коментира кметът след извършения преглед на документите.

Дадени бяха примери с лица, които работят в чужбина, но ползват такива общински жилища с нисък наем. Това обаче е основание за прекратяване на настаняването им в месечен срок. Има хора, които са придобивали други имоти, но живеят от години в общинско жилище и го считат за свое. Дори има граждани, живеещи в сгради, отписани от Общинския съвет, че вече не са в жилищния фонд.

Остава мораториумът за продажба на общински жилища, поясни Стефанова.

Нуждаещите наистина са много, което налага да се направи пълен преглед. 1600 са жилищата, а са одобрени 450 души за настаняване. Кметът при встъпването си в длъжност е получил одобренията за миналата година, като са настанени 200. Утре 6 души идват с проблем за настаняване.

24 лица са принудително отстранени от общински жилища след 2 комисии, поясниха днес.

Г-жа Няголова е пенсионирана, а на нейно място е назначена Стефка Станчева – бивш служител на Русенския университет, юрист и икономист, стана ясно днес.

Сподели: