ФК "Дунав" загуби с 2:3 от ФК "Черноломец"

Пролетният полусезон на ФК „Дунав“ – Русе започва с мач с ФК „Ботев“ /Нови пазар/

sezon fb2

Първенството на Североизточна Трета лига се подновява в събота, 27 февруари 2021, с домакинство на “Дунав” срещу “Ботев” от Нови пазар.

През март всички предизвикателства ще са извън Русе. Освен трудни гостувания в Генерал Тошево и Тервел, през средата на месеца ще се изиграе традиционният дуел със Спартак Варна. Седмица по-късно момчетата на Мартин Цирков и Ивайло Кирилов почиват за първенство, заради отказ от участие на “Кубрат 2016”. Вместо това ще се изиграе отложения финал на Североизточна България за Купата на АФЛ. Срещата с Черноморец Балчик ще се проведе на неутрален терен. 3 седмици по-късно двата отбора отново ще се срещнат, този път за първенство и в Русе.

Трудни и неспредказуеми за младите “дракони” гостувания в Търговище, Попово и Разград ще имат тежест за крайното класиране. Освен домакински речен дуел с “Доростол” през април, интригуващ сблъсък ще противопостави “Дунав” срещу отбора на “Шумен 2007” в Русе средата на месец май.

Сезонът приключва в края на май 2021. Към този момент противоепидемичните мерки със забрана за присъствие на публика по стадионите в България не са отменени. Ръководството на “небесносините” се погрижи, да предоставя пряко излъчване на всички срещи. Така привърженици на клуба извън града или страната ще имат възможност да наблюдават онлайн изявите на младото дунавско поколение.

Сподели: