Протестиращи за спешен основен ремонт на пътя Русе - Кубрат блокираха за половин час и пътя Русе - Варна

Протестиращи за спешен основен ремонт на пътя Русе – Кубрат блокираха за половин час и пътя Русе – Варна

Протестиращи за спешен основен ремонт на пътя Русе – Кубрат блокираха за половин час и пътя Русе – Варна. Това стана към 14.30 часа, след като протестът започна в 14 часа с блокиране на движението в посока Червена вода от кръстовището в района на „Джъмбо“. Над 150 души се включиха в спонтанно организирания протест, който бе уважен от народния представител Искрен Веселинов. Те носеха транспаранти с надписи „Писна ни!“, „Добре дошли на Марс !“, „Искаме нормални европейски пътища“ и др. Заканиха се всяка събота да протестират на същото място, като спират движението на МПС докато ремонтът не започне реално.

Въпреки скорошното поредно изкърпване, факт е лошото състояние на второкласния път Русе-Кубрат, който не е ремонтиран основно от около 33 години.

На протеста днес бяха директорът на Областното пътно управление в Разград Людмил Янев и изпълняващият длъжността директор на Областното пътно управление в Русе Йосиф Йосифов.
Янев заяви, че за да върви работата по-бързо, 47-километровата отсечка е разделена на два участъка, за които има избрани изпълнители на строително-монтажните работи. Подготвя се сключването на договорите. Стойността на ремонта е за над 38 млн. лева.

„Всеки път ни лъжат. Не вярваме, че някой ще направи този път. От пет години насам – по два пъти в годината, ни уверяват, че има пари, че по проекта се работи, но ремонт няма. Всеки ден пътувам от Кубрат до Русе и обратно. Пътят е ужасен. Ние си плащаме, за да караме по тези дупки“, каза Нина Тодорова – един от организаторите на протеста.

Екипи на полицията въведоха временна организация на движение в района по време на протеста, като спираха МПС. Образуваха се дълги опашки, особено при изхода на Русе към Варна.

Събитието бе излъчвано наживо от RuseInfo.

Сподели:

Още новини от деня