път русе иваново разклон красен

Протестно автошествие и митинг срещу лошите пътни условия ще се проведе в Красен

Протестно автошествие и митинг срещу бездействието на ОПУ – Русе и АПИ при поддържането на републиканската пътна мрежа ще се проведе в с. Красен

Протестното автошествие и митинг ще се проведе на 16 август 2019 година от 17 до 18 часа с начална локация площад и респективно автобусната спирка с. Божичен, общински път III – 501 до 8,6 километър в кръстовището с общински път с. Красен. На това място  ще се проведе митинга след като бе блокирано движението в кръстовището.

Целта на митинга е протест срещу бездействието на ОПУ-Русе, респективно АПИ, при поддържането на републиканската пътна мрежа. Става дума за републикански път III – 501 (Русе – Иваново – Две могили – Борово – Бяла) и конкретно: поддръжката на крайпътните площи, маркировка и обезопасяване. Протеста е насочен да се намалят ПТП в района, причинени от лошите пътни условия.

Организаторите разчитат, че събитието ще доведе до провеждане на диалог с ОПУ-Русе. В него се очаква да се изяснят позициите и регламентират по – нататъшни действия по този въпрос.

сн. РусеИнфо

Сподели:

Още новини от деня