Протест спря за час движението по пътя Русе - Разград при "Джъмбо" + ВИДЕО

Протест спря за час движението по пътя Русе – Разград при „Джъмбо“ + ВИДЕО

Протест спря за час движението по пътя Русе – Разград при „Джъмбо“. Служители на „Автомагистрали-Черно море“ АД блокираха пътя Русе – Варна, в района на кръстовище на изхода на крайдунавския град. Участниците в недоволството разпънаха 100-метров трибагреник, както и транспаранти с надписи – „Стига обещания. Дайте ни изработеното“ и „Искаме си парите“. Движението на автомобили в блокирания участък от пътя РусеВарна се пренасочваше от полицейски екипи по обходни маршрути.

Протестиращите декларираха, че протестните им действия нямат политически характер, а се борят единствено за правото си на труд и заплащане.

Пламен Петков – член на синдикалната организация на КНСБ в компанията, прочете декларацията, изпратена до президента на Република България, до премиера и министъра на регионалното развитие и благоустройството.

„Ние, работещите в „Автомагистрали – Черно море“ АД, град Шумен, от края на месец април правим опити да получим заработените средства за ремонта на автомагистрала „Тракия“ от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, пряко подчинено на министъра на регионалното развитие и благоустройство.

Общото задължение към момента за обекта от страна на възложителя – „Автомагистрали“ ЕАД, чрез АПИ към нас е в размер на 36 877 662.42 лева с ДДС.

Проведохме две официални срещи с екипа на министър Комитова, написахме множество писма и декларации до нея и служебния премиер. Лично от госпожа Комитова бе обявено, че на коректните фирми ще бъде платено. Липсата на цялостно решение от страна на МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура“, въпреки проведените срещи и множеството писма, доведе до:

• Забавяне на заработените ни с честен труд заплати;

• Принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали;

• Периодично спиране на електроснабдяването, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени;

• Предстоящи съкращения, поради невъзможност да се работи, без да се осигури ритмично заплащане на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали;

• Влошаване на финансовото състояние на „Автомагистрали Черно море“ .

Търпението ни е изчерпано!

Настояваме за незабавно разплащане на цялата дължима сума към нашия работодател, осигуряващ ни трайна заетост и добро заплащане.

С цел избягване на всякакви спекулации, декларираме изрично, че нашите синдикални действия нямат политически характер, а се борим единствено за правото си на труд и заплащане.

Уточнено бе, че до момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лева и принудително е спряна работата във всички звена. Предстоят съкращения на служители.

Сподели: