Професионална гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова" - Русе участва в националното състезание "Млади таланти в модата"

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе участва в националното състезание „Млади таланти в модата“

Време за прочитане: < 1 мин.

Професионална гимназия по облекло „Недка Иван Лазарова“ – Русе участва в националното състезание „Млади таланти в модата“, което бе официално открито вчера в дома на културата „Димо Коларов“ – Попово. Домакини на тазгодишното издание са ПГ по текстил и лека промишленост в Попово и РУО – Търговище.

Официалното награждаване на победителите ще се състои днес в хотел „Терра Европа“ в Търговище.

„Това национално състезание дава възможност за творческа изява на младите таланти. Вярвам, че те ще ни покажат своите интересни проекти, оригинално мислене и авторски идеи. Сигурна съм, че това състезание ще даде възможност не само за изява и обмяна на идеи, но и нужния стимул да развиете потенциала си и да бъдете тези, които един ден ще променяте модните тенденции у нас, а защо не и по света“, заяви Елка Станчева – началник на РУО.

В тазгодишното издание на „Млади таланти в модата“ до финален кръг бяха допуснати 16 отбора от цялата страна. В категорията „Модно ревю“ ученици от професионални гимназии по мода са представили модели с оригинална интерпретация на тема „Сезони“. Творческите колекции се оценяват от тричленно жури с председател доц. Златина Казлачева – преподавател в Тракийския университет в Стара Загора.
В актовата зала на училището-домакин участниците в категория „Сръчни ръце“ бяха разпределени по кабинети и работилници за изпълнението на практически задачи. Присъстваха представители на журито за оценка готовите изделия.

Сподели:

Още новини от деня