Проф. Евгени Станимиров представя пред русенци новата си книга за стратегиите в бизнеса

Проф. Евгени Станимиров представя пред русенци новата си книга за стратегиите в бизнеса

След успешните срещи с читателите във Варна и София издателство „Изток-Запад“ и проф. Евгени Станимиров канят русенци и бизнеса в града на представянето на книгата „Многомерна стратегия за вашия бизнес“. Тo ще се състои на 21 юни (вторник) от 18 ч. в зала „Европа“ на Доходното здание.

Книгата е насочена предимно към български предприемачи и представя на читателите идеи как да изградят многомерна – стъпка по стъпка – стратегия за бизнеса им; как сами да направят диагностика на  фирмата си; да опознават и разграничават клиентите си, за да може правилно да изготвят оферти; да откриват и усвояват пазарни ниши; да извеждат уникални предложения за продажба; да дефинират цели и да разработват тактики в рамките на стратегическите коридори, които са избрали – всичко това пречупено през призмата на ефективността и възвръщаемостта на инвестициите.

Според автора на книгата правилните въпроси са съществена част от решенията. Освен тях на страниците ѝ той дава и отговори (съображения и препоръки), които са многократно проверени и доказано работещи в различни бизнеси – биопродукти, строителство, продажба на мебели, битова електроника, услуги, производство и продажба на цимент, и много други.

По думите на проф. Станимиров правенето на бизнес много прилича на красива музика – за да въздейства, е необходим синхрон между инструментите. В „Многомерна стратегия за вашия бизнес“ читателите ще могат да научат как да настроят стратегическите си инструменти и да синхронизират тоновете им, за да постигнат желаните бизнес резултати.

„Това е безспорно най-полезната книга по управление на бизнеса, издавана у нас през последните 30 години!“, смята проф. д-р Веселин Благоев, председател на Българската асоциация по маркетинг. Проф. д-р Боян Дуранкев, експерт в областта на маркетинга и маркетинговите комуникации, заявява: „Имахме нужда от такава книга, в която чрез ясен език и с богати примери се описва конкретно и задълбочено логиката и технологията на разработката на стратегия за всеки бизнес!“

За автора:

Проф. д-р Евгени Станимиров е ректор на Икономически университет – Варна (най-старото висше търговско училище в България). Член е на управителните съвети на: Съюза на икономистите в България,  Асоциацията на специалистите по корпоративна социална отговорност, Варненския цифров иновационен хъб. Член е на Управителния съвет на Съвета на ректорите на висшите училища в България и член на контролната комисия на Българската асоциация за развитие на мениджмънта и предприемачеството.

Сподели: