Първата еко детска площадка в Русе се намира в парка зад Английската гимназия

Първата еко детска площадка в Русе се намира в парка зад Английската гимназия

Първата еко детска площадка в Русе се намира в парка зад Английската гимназия. За 2 часа сплотен екип граждани успя да създаде детска площадка за балансиране изцяло от естествени материали.

Дървените трупи са обезопасени и вкопани.

Етап 1 от облагородяването стана благодарение на Ruse GO, като трупите са дарени от ОП Паркстрой. Старите дървета от парка си намериха нова задача – да дават още много години забава на децата.

За реализацията помогнаха от Български фонд за жените и тяхната програма „Равнопоставеност и климатична справедливост“. Проектът ни „Активни деца и родители срещу климатичните промени“ цели да онагледи как децата и родителите им могат заедно да променят към по-добро околната среда, а с това и техните общности и така да противодействат срещу глобалните климатични промени. Под формата на три тематични събития „Боклукът, който създаваме“, „Създаване на детска площадка за балансиране“ и „За да има пчели“, които включват игри и еко акции, се приковава интересът към темата за климатичните промени, опазването на природата и социалните неравенства.

Сподели: