Първата люлка за деца с увреждания в Русе е вече факт

Първата люлка за деца с увреждания в Русе е вече факт

Първата люлка за деца с увреждания в Русе е вече факт. Официалното откриване беше днес в Парка на младежта (зад Английската гимназия).

Средствата за закупуване и монтаж на комбинираната люлка, пригодена  за деца в инвалидни колички, бяха събрани с кампания „Да играем ЗАЕДНО“ в Русе.

Благодарение на спортен клуб Ruse GO повече от 120 дарители се включиха в инициативата и съвместно с Община Русе, люлката беше поставена на едно от централните места в града.

Съоръжението е изработено в Пловдив от ЕКОТРАЙК-БГ и Георги Пейков, а чрез съдействието на Община Русе беше избрано и осигурено подходящо място.

Идеята се подкрепи от заместник-кмета по „Устройство на територията“ Магдалина Илиева и арх. Весела Иванова – главен архитект на Община Русе, които присъстваха на събитието., както и от директора на ОП „Комунални дейности“ Митко Чокоев, който помогна за изливането на фундамента.

От Ruse GO се погрижиха за почистването, пребоядисването и освежаването на цялата площадка, на която е възможно да играят деца от всички възрасти.

Съоръжението на стойност 8 000 лв. са дарени от името на Иван Белчев на Община Русе.

Сподели:

Още новини от деня