Първа купа за ТСК – Русе в първия ден на държавното отборно първенство

Първа купа за ТСК – Русе в първия ден на държавното отборно първенство

Със сребърен медал в отборната надпревара започна първият ден на Държавното отборно първенство по вдигане на тежести за щангистите от Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Надпреварата ще продължи пет дни и се провежда в Асеновград.

Призовото място за русенските тежкоатлети беше завоювано от момчетата на тима, които излязоха първи на състезателния подиум вчера. Наред с купата за второ място, възпитаниците на треньорите Кръстина и Радослав Атанасови и Калоян Мицев завоюваха куп индивидуални отличия. На второ място в своите категории се класира Озан Стефанов (категория до 30 кг). Също със сребърни медали се окичиха Мартин Атанасов (категория до 35 кг) и Пресиян Илиев (категория до 49 кг), които са и ученици в Спортно училище „Майор Атанас Узунов“. На трето място се класираха Умут Сабри (категория до 30 кг) и Зоран Райков (категория до 35 кг). Вчера състезанието започнаха и момичетата, като ТСК – Русе вече има и първото си първо място индивидуалната надпревара. То беше завоювано от Мария Николчева, която се състезава в категория до 45 кг.

Припомняме, че русенските състезатели които ще се включат в Държавното отборно първенство са над 40. Сред тях има възпитаници на двата русенски клуба – ТСК – Русе и „Тараненко“ и Ученическа спортна школа.

Сподели: