Първият курс за парамедици в УМБАЛ "Канев" - Русе завърши успешно

Първият курс за парамедици в УМБАЛ „Канев“ – Русе завърши успешно

Днес Център за професионално обучение (ЦПО) към УМБАЛ „Канев“ АД връчи дипломите на първия курс от обучени парамедици, трета степен на професионална квалификация с направление „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения“.

Дипломите бяха връчени от инж. Иван Иванов, директор административни дейности на УМБАЛ „Канев“, по време на Съвета по здравни грижи в лечебното заведение, на който присъстваха старшите медицински сестри, голяма част от които бяха и преподаватели по практика в проведения курс.

10-те курсисти завършиха успешно курса след 13 месеца теоритични и практически обучения с преподаватели, служители на Университетска болница „Канев“ с дългогодишна практика и опит. Обучението завърши с полагането на два изпита по теория и практика и издаване на съответния законоустановен документ, съобразен с законодателството на РБ.

Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение.

Интересът към професията расте и поради тази причина ЦПО към УМБАЛ „Канев“ АД планира скоро да обяви втори курс по специалността. Болницата е лицензиран доставчик на следните обучения в професионално направление „Здравни грижи – 723“:

  • 723010 – Здравен асистент – трета степен, 960 часа;
  • 723020 – Болногледач – втора степен, 660 часа;
  • 723030 – Парамедик – втора степен, 660 часа;
  • 723030 – Парамедик – трета степен, 960 часа.

За повече информация относно предстоящите курсове:

Снежана Иванова – 0879 007 627; snezhana.ivanova@hospitalruse.org

Сподели: