Първият магазин от веригата „КООП“ бе открит в Русе

Първият магазин от веригата „КООП“ бе открит в Русе

Народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова участваха в откриването на първия магазин от веригата „КООП“ на РКС – Русе в града. Това стана заедно с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, Петър Стефанов– председател на Централен кооперативен съюз и Пенка Пеева – председател на РКС– Русе. Събитието се състоя тази вечер на ул. „Чипровци“ № 12 в квартал „Родина“. Този магазин е петият поред на територията на Община Русе и двадесет и шестият на територията на Русенска област.

„Адмирации към Пенка Пеева, създаденото от нейния екип и нейните идеи. Това не е обикновен магазин, това не е търговски обект, а а според мен това е една нова българска търговска верига „КООП“. Всички жители на квартала и русенци заслужават тази придобивка“, заяви г-н Нунев по време на церемонията тази вечер. Той изрази подкрепата си за председателя на РКС – Русе Пенка Пеева заради осъществените инициативи в региона.

„През последните три години преобразихме кв. „Родина“, изградихме нова инфраструктура и го благоустроихме, а този магазин е още една прекрасна придобивка за всички жители на квартала“, заяви кметът Пламен Стоилов.

„Този магазин няма да бъде последен в Русе. Ще осигурим модерни условия за търгуване, качествени стоки на достъпни цени и ще бъдем предпочитаният от вас магазин“, каза на свой ред председателят на РКС – Русе, като благодари на спомогналите за осъществяване на идеята. Тя оцени високо работата на депутатите и правителството за политиката, която насърчава малкия и среден бизнес в България. Изказани бяха и думи на признателност към депутатите, кмета на Община Русе Пламен Стоилов, екипа му от страна на Петър Стефанов и Пенка Пеева.

„Днес ще влезем в един търговски обект със стандарти, които надвишават европейските“, отбеляза г-н Стефанов и подчерта, че тук са приложени най-съвременните технологии и обслужването ще бъде на ниво. Той благодари за прекрасния подарък за жителите на региона и кооперативното движение в България в навечерието на Коледа и Нова година. Така ще се спази социалната политика на кооперациите у нас в продължение на повече от 127 години.

По повод откриването на 918-ия обект от веригата у нас и в знак на уважение към РКС – Русе бе връчен специален сертификат.

В програмата взе участие ФТТ „Найден Киров“, а отец Марин отслужи водосвет.

Сподели:

Още новини от деня