Първият нов CNG автобус бе доставен за нуждите на градския транспорт в Гюргево

Първият нов CNG автобус бе доставен за нуждите на градския транспорт в Гюргево

Проектният екип от Дирекция ′′ Европейски програми′′ на Община Гюргево и кметът Николае Барбу получиха днес първият CNG автобус от лота с общо 13 броя, които ще бъдат закупени по три проекта с европейски средства, реализирани от Община Гюргево.

Представители на кметството провериха, че автобусът отговаря на изискванията, отбелязани в спецификацията, и дадоха съгласието си производителят да направи останалите 12 автобуса. До края на тази година кметството на Гюргево ще поеме управлението на първите шест.

Автобусите са с капацитет от 25 седящи места и 56 стоящи, а освен системата за електронни билети ще бъде въведена и система за видео наблюдение.

“Присъствието ми днес, два дни преди да положи клетва новия кмет се дължи на факта, че трябва да продължим с тези проекти. Тези автобуси ще подобрят качеството на градския транспорт. Това е най-модерният автобус на CNG в момента на пазара, произвежда се във Франция, това е автобус, който спазва екологичните условия, както и естетиката. Много ми харесва това. Транспортът трябва да е модерен, екологичен, но и красив“, каза кметът Никола Барбу.

Проектът се финансира чрез Регионална оперативна програма 2014-2020 г., Ос 4.1, а приносът на кметството е 2 %.

Закупуването на автобуси с компресиран природен газ за градски обществен транспорт е включено в Стратегията за устойчиво развитие на Община Гюргево.

В проекта са включени още модернизацията на спирките, автобазата, както и улиците, по които ще пътуват.

Сподели:

Още новини от деня