Първият спектакъл от новия творчески сезон на русенския балет ще бъде "Жизел"

Първият спектакъл от новия творчески сезон на русенския балет ще бъде „Жизел“

Балетната трупа на Държавна опера – Русе ще представи  на 27 септември, сряда, първия си спектакъл от новия творчески сезон 2023/2024.

Русенци ще имат възможност да изживеят една незабравима и емоционална вечер с изключителния балет, вдъхновен от музиката на Адолф Адам, който ще се състои от 19 часа в Голяма зала на Доходно здание.

„Жизел“ е една любовна история с трагичен край и взор към нереалното, това, което е отвъд, това, което докосва, това, което всъщност е истинското!“ – сподели  ръководителят на балетната трупа на Русенската опера Весела Василева в навечерието на събитието!

„Жизел“ представя балетното изкуство в неговата най-изящна форма, преливайки от късен Романтизъм към новите времена на модернизма. В този шедьовър се пресъздават прекрасни моменти от ирационалността на времето, в които сетивата на артистите и творците прегръщат чувствеността на новия свят.

Сюжетът на „Жизел“ се разгръща в две действия, пренасяйки публиката в различни реалности. Първата част пресъздава земните вълнения на обикновените хора и смъртта на Жизел. Втората част ни въвежда в мистичния свят на вилисите – сенките от отвъдното, който завладява въображението и душите на всички присъстващи.

За този изключителен спектакъл са ангажирани талантливи артисти и солисти от Балета на Държавна опера – Русе:

Жизел – Станислава Караджова-Пенчева

Алберт – Тиаго Виктор да Силва Оливейра

Ханс – Джузепе Сорентино

Мирта – Ирена Барбукова

Не изпускайте възможността да се потопите в света на „Жизел“ и да бъдете част от този балетен спектакъл, който ще ви остави с незабравими впечатления.

Билети можете да закупите от касата на Опера или онлайн на www.ruseopera.com.

Сподели: