helios-academy-brazilian-jiu-jitsu-ruse-training-sofia-open-2018_november

Първи детски медали от турнир по бразилско жиу жицу за русенски състезатели

На 25-ти ноември в София се проведе международния турнир по бразилско жиу жицу SOFIA OPEN Winter 2018, в което взеха участие 240 състезателя от 28 отбора.
Това издание на турнира раздели състезателите дисциплини на две. Децата и юношите младша възраст се състезаваха с Ги (кимоно), а юношите старша възраст и големите без Ги – в т.нар. дисциплина НоГи (без кимоно). Това е първото НоГи жиу жицу състезание в България по правилата на IBJJF (международната федерация по бразилско жицу) разделящи състезателите освен на възрасти и килограми, но и по ниво на уменията определени от цвета на коланите им. Така всеки състезател може да израства постепенно преминавайки в по-горна и трудна дивизия.
За първи път русенски клуб участва в такова състезание с детски отбор. СК Хелиос участва с шест състезателя, като за 4-ма от тях бяха в детската дивизия. Възпитаниците на треньора Митко Ружинов спечелиха един сребърен и два бронзови медала от това трудно състезание.
Александър Илиев (ученик в ОУ ”Олимпи Панов”) за втори път участва в състезание по бразилско жиу жицу и доста уверено се впусна в състезанието. След 2-те бронзови отличия от лятното издание на турнира сега Александър се окичи със сребърен медал при децата до 12 г..
Мелиса Хайлиева (ученичка в ОУ”Йордан Йовков”) дебютира прекрасно на състезание по бразилско жиу жицу с бронзово отличие при децата.
Димитър Петров (ученик в ОУ ”Тома Кърджиев”) след бронза от състезанието с Ги (кимоно) през лятото се окичи с бронзово отличие и от надпреварата без Ги (кимоно) при юношите старша възраст.
От една година русенския клуб Хелиос е част от отбора на Академия TWISTED JIU JITSU, която е най-големия клуб за бразилско жиу жицу в България. Съвместната работа дава забележителни резултати донесли през последната година доста отличия за бразилско жиу жицу в Русе.
В крайната отборна надпревара отбора на Академия TWISTED JIU JITSU стана шампион в класирането при децата и при възрастните.

Сподели:

Още новини от деня