Първокласници от ОУ Иван Вазов гостуваха в Община Русе

Първокласници от ОУ „Иван Вазов“ гостуваха в Община Русе

Днес 23-ма ученици, от първи клас на ОУ „Иван Вазов“, посетиха сградата на Община Русе, заедно с г-жа Петранка Трофилова. Директорът на дирекция „Образование и култура“ Ирена Петрова посрещна децата в Заседателната зала на Общината, където им разказа за многообразието от дейности, които изпълняват различните ресори като част от работния процес. От своя страна, децата споделиха за техните любими и предпочитани професии, както и за хобита си.

Визитата им продължи с посещение на кабинета на зам.-кмета по европейско развитие в Община Русе д-р Страхил Карапчански, където споделиха впечатленията си от посещението в институцията. В края на срещата учениците си направиха обща снимка с д-р Карапчански и г-жа Петрова.

Посещенията на децата във фирмите и институциите са етап от проекта  „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето“, който се реализира по програма „Знание и растеж“, осъществявана от  Фондация „Русе – град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

Целта на проекта е да фокусира вниманието на подрастващите върху алтернативите при избор на професии и да ги мотивира за учене и добра реализация в живота, чрез правилен избор на професия. Очакваните нагласи са учениците да придобият умения да идентифицират и развиват таланта си и да го акумулират в избора си на бъдеща професия, да разширят своя хоризонт и да се подготвят за успешно преодоляване на предизвикателствата на света, който ги заобикаля.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"