Първокласници от СУ "Възраждане" - Русе посвещават седмица на безсмъртното дело на Апостола

Първокласници от СУ „Възраждане“ – Русе посвещават седмица на безсмъртното дело на Апостола

На 15 февруари, понеделник, първокласниците от СУ „Възраждане“ – Русе оформиха кът за Васил Левски в класната стая. Там те изложиха портрета на Апостола на свободата, биографични данни, картини и детски книги , посветени на живота и неговото дело. В знак на признателност те поставиха цветя.

На 16 февруари, вторник учениците от1 „б” клас участваха в конкурс за краснопис „Пиша вярно и красиво”.  Под портрета на Васил Левски те написаха текст за него.  Работите на най – добре представилите се в конкурса , бяха изложени в къта на Левски в класната стая.

На 17 февруари, сряда първокласниците участваха в Спортно състезание „Лъвски скок”. Те показаха своите умения за скок на дължина. Вдъхновени от примера на Васил Левски, малките „лъвчета” проявиха спортен дух и завидни умения. Наградени бяха  от ръководството на училището  с грамота  и детски книжки.

Тържествен Час на класа с участието на родителите и училищното ръководство бе проведен на 17 февруари пред паметника на Васил Левски в град Русе, където учениците от 1 „б” клас рецитираха стихотворения за Васил Левски. В знак на почит първокласниците, техните учители, родители и г-жа М. Христова – зам.-директор, поднесоха цветя и сведоха глави пред Апостола на свободата с мисълта, че винаги ще го носят в сърцата си.

     На 18 февруари, четвъртък, в часовете за занимания по интереси в занималнята децата направиха своята първа книжка за Левски. След като я прочетоха,те я поставиха на постер „Безсмъртното дело на Левски”. На него са изобразени и неговият портрет, както и стихове и откъси от произведения в негова памет. Постерът е изложен в коридора на училището на третия етаж.

На 19 февруари, петък учениците от 1 „б” клас видяха презентация за живота и делото на Васил Левски. Организирана беше и викторина, в която те отговаряха на въпроси, свързани с неговото безсмъртно дело. В създалата се емоционална атмосфера учениците показаха знания за великия син на България и изразиха признателност към подвига на героя.

/автор – Десислава Стоянова/

Сподели: