Първокласници от СУ "Възраждане" - Русе изпращат есента с онлайн изложба

Първокласници от СУ „Възраждане“ – Русе изпращат есента с онлайн изложба

Време за прочитане: < 1 мин.

Есенната природа вдъхнови учениците от 1Б клас с класен ръководител Р. Петрова и учител в група за целодневно обучение Н. Гроздева като малки художници да организират онлайн изложба.

Вдъхновени от шепота на падащите листа, в часовете по изобразително изкуство с госпожа Р. Петрова, децата направиха отпечатък на листа с пастели, които композираха в есенен фриз.

Красотата на есенните багри бе пресъздадена в  апликации на тема „Златна есен” с гланцова хартия и техниката „изкъсване”. Първокласниците посъветваха животните как да се подготвят за идващата зима и нарисуваха есенен пейзаж.

Пъстроцветни есенни листа помогнаха на първокласниците да направят царя на животните – лъва. В часовете по изобразително изкуство с госпожа Петрова използваха смесена техника – рисуване и апликиране и работиха в екип.

Те изпратиха топлата есен с работа с природни материали в училищния двор.От тях  направиха „ЖИВИ КАРТИНИ”.

В часовете за занимания по интереси с госпожа Н. Гроздева децата работиха на тема „Есента в моите очи”. От тях  изработиха пъстроцветен и богат „ЕСЕНЕН КИЛИМ”. Композицията на тема „Есен”може да опише не само красотата на природата, но и особеностите на настроението, промените във времето и влиянието им върху живота на растенията, животните и хората.

„Сбогом, есен!“ – казаха децата на най-красивия сезон със своята първа онлайн изложба.

/Десислава Стоянова/

Сподели:

Още новини от деня