Първокурсникът Христо Христов спечели студентския силов многобой „Стронг мен“ на Русенския университет + ВИДЕО

Първокурсникът Христо Христов спечели студентския силов многобой „Стронг мен“ на Русенския университет + ВИДЕО

Днес, 24 април 2024 г, в изложбената зелена площ зад Централен корпус на Русенския университет, се проведе 14-тото издание на студентския турнир по силов многобой – „Стронг мен 2024“. Турнирът откри председателят на Общото събрание на университета акад. Христо Белоев – почетен ректор на Русенския университет. Той поздрави организаторите за успешната инициатива и пожела на участниците успех, бодър дух и желание за победа. Събитието, което е кулминацията на Пролетните спортни игри, се организира от Студентски съвет, Студентска спортна комисия, катедра ”Физическо възпитание и спорт”, Университетски спортен център, УСК“Академик“.

Общо 10 участници премериха сили в състезанието. Най-силните студенти-спортисти по традиция се състезаваха в четири дисциплини: Обръщане на гума; Хвърляне на пудовка; Фермерска разходка и Теглене на автомобил.

След оспорвана битка победител в състезанието стана Христо Христов. Той е студент в специалност „Земеделска техника и технологии”, 1 курс. На второ място се класира Пламен Николаев, 3 курс, специалност „Технологии и управление на транспорта”. На трето място е Богомил Йорданов, също 3 първи курс, специалност „Право”.

За доброто настроение и мотивация на спортистите се погрижи мажоретният състав на университета с ръководител Яница Николова.

В паузите между кръговете на силовия многобой бяха отличени победителите в традиционните за Русенския университет Пролетни студентски спортни игри.

Заместник-ректорът по международно сътрудничество доц. д-р Галина Иванова официално награди всички призьори от спортните дисциплини на игрите и победителя в „Стронг мен“. Всички участници в силовия многобой също получиха награди от председателя на Студентския съвет Ангел Иванов и областния координатор към спортното министерство Елеонора Гурбанова.

Сподели: