Първо място за Рая Попова на седемнадесетото издание на състезанието Китайски езиков мост за ученици

Първо място за Рая Попова на седемнадесетото издание на състезанието Китайски езиков мост за ученици

На 27 април 2024 г. Институт „Конфуций“ – гр. Велико Търново бе домакин на седемнадесетото издание на състезанието Китайски езиков мост за ученици.

В него участваха ученици от СУ „Васил Левски“ – гр. Русе, 138 СУЗИЕ „Проф. Васил Златарски“ – гр. София, СУ „Максим Горки“ – гр. Стара Загора и ЧСУ “Евлоги и Христо Георгиеви” – гр. София. Състезанието протече много динамично и оспорвано до последните минути.

Рая Попова от 10 „Б“ клас заслужено спечели първото място. Вероника Георгиева от 9б клас се представи повече от достойно и бе класирана на второ място. В надпреварата участва и представител от осми клас – Иванина Иванова. Тя показа, че дори и за няколко месеца изучаване, китайският език има място в сърцето и тя ще продължи да трупа знания и умения, за да сбъдне мечтата си.

Призовите места са огромен успех и за техните преподаватели по китайски език – Рени Стоянова, Силвия Ненкова, Наталия Николова и доброволките Уан Хълей и Хуо Чунмин, които бяха наградени от Посолството на КНР с грамоти за отлични преподаватели по китайски език.

Рая Попова вече очаква с нетърпение пътуването през есента до Китай, където ще представи България на финалното състезание. В зависимост от представянето си там, тя ще получи и така чаканата стипендия за обучение в Китай.

СУ „Васил Левски“ – Русе благодари на Институт „Конфуций“- ВТУ, който тази година бе домакин на състезанието “Китайски езиков мост”. Всичко до последния детайл бе организирано перфектно. Трите кръга на състезанието – писмен тест и слушане, представяне на реч и талант, са само финалните щрихи в трескавата подготовка за състезанието. Както винаги най-вълнуващи бяха талантите на участниците, които и тази година бяха изключително разнообразни и добре подбрани.

СУ „Васил Левски“ – Русе поздрави и останалите училища и преподавателите им за това, че бяха достойна конкуренция и се радва, че има поводи за такива срещи.

СУ „Васил Левски“ – Русе благодари на семействата на участничките, на всички ученици, които изучават китайски език и отделиха от времето си, за да ги окуражат и не на последно място на ръководството на училището за разбирането и подкрепата.

Това наистина са големи постижения за учениците, които СУ „Васил Левски“ – Русе споделя с огромна гордост и радост!

СУ „Васил Левски“ – Русе пожелава успех на Рая в Китай!

Сподели: