Пътешествия по света с Пламен Тодоров

Пътешествия по света с Пламен Тодоров

На 8 ноември русенските пътешественици се запознаха с Пламен Тодоров, автор на книгата „Най-красивите 20 тропически острова в света“. Той е сбъднал детската си мечта като е посетил около 100 държави за 23 години.

Авторът разказа, че най-голямата му страст са пътешествията до екзотични държави и острови, които винаги очароват със своята неповторима природа, храна и гостоприемство. Места, в които живеят искрени и добронамерени хора, сякаш недокоснати от цивилизацията, с които е напълно естествено веднага да създадеш приятелства. Сподели своите предпочитани дестинации, места и храни. Доминикана е сред любимите точки, в които с удоволствие би се връщал отново. „Първото впечатление винаги е най-запомнящо се и вълнуващо“, според Тодоров. Показа ни стотици снимки на палми, острови, хотели, хора, животни от различните части на света. От толкова много вкусове, индийската и корейската кухня са го запленили най-много. Една от интересните история, които Пламен разказа, е близката му среща с китова акула, дълга 7 – 8 метра. Той е убеден, че всеки може да има своето незабравимо пътешествие до някое райско кътче с правилно планиране и в подходящото време. Плановете за следващите туристически маршрути в идващата година вече са отдавна готови.

Пламен Тодоров пожела на гостите приятно четене на тази цветна и полезна книга и вдъхновение за „много пътешествия в бъдеще!“

Сподели: