Пътищата в Русе и общината са проходими при зимни условия

Пътищата в Русе и общината са проходими при зимни условия

Приключи опесъчаването на входно-изходните точки на град Русе и движението от и към града е възстановено след падналия сняг. Продължава и работата на фирмите, които се грижат за снегопочистването в общината.

В малките населени места главните пътища са разчистени и напълно проходими. Не са постъпвали сигнали за прекъснато електрозахранване и водоподаване.

Служителите на фирма „Нелсен“ са почистили основните улици, както и второстепенните. Предвид понижаващите се температури продължава третирането на пътните платна против заледяване. Забавяния в графика по сметосъбиране също няма, като от фирмата призовават гражданите да не паркират в близост до съдовете за отпадъци, за да могат да бъдат своевременно обслужвани.

Работата на снегопочистващите машини в града ще продължи и през тази нощ. За утрешния ден са осигурени екипи, които да разчистват пътните артерии. Предвидени са и над 40 работници на фирма „Берус“, които ще се грижат за по-малките улици и тротоарните пространства. Община Русе напомня на гражданите да осигурят достъп на техниката до улици и булеварди.

При възникване на инциденти сигнали могат да бъдат подавани на единния европейски телефон за спешни и аварийни обаждания 112 или на Дежурния общински съвет за сигурност – 082/820 111.

Сподели: