„Пътна полиция“ – Русе със специална акция по празниците

"Пътна полиция" - Русе С цел обезпечаването на обществения ред и безопасността на гражданите по време на църковния празник Възкресение Христово, кокто и свързаните с него почивни дни, в ОД на МВР – Русе е създадена следната организация по пътен контрол. Изготвена е план – разстановка на състава с цел осигуряване на активно присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението по главните пътища, в районите с концентрация на пътно – транспортни произшествия, пътни възли и кръстовища, участъци с временна организация на движение, както следва:

– на 13 април от 16 до 20 часа,
– на 14 април – от 10 до 18 часа,
– на 17 април от 17 до 20 часа, като основно контролът ще се осъществява по пътя Русе – Бяла, Русе – Разград и Русе – Силистра.

Присъствието на пътя на контролния състав ще е демонстративно. В разстановките за контрол и регулиране движението по пътищата ще се включат максимален брой служители с цел осигуряване безопасно придвижване на гражданите.

За периода от 13 до 17 април ще се проведат специализирани полицейски операции за проверка на алкохол в кръвта на водачите и дали са правоспособни. Тук ще се осъществява контрол с максимален брой служители и автоматизирани технически средства за контрол на скоростта по третокласните пътища, както и при подходите и районите на питейни заведения. Ще се взема отношение и към водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, нерегистрирани, неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление без заплатена винетна такса. Това съобщи днес Михаил Манов – началник на сектор „Пътна полиция“ – Русе в Областна дирекция на МВР – Русе.

Пътните полицаи ще са ангажирани с регулиране на движението на МПС в районите на масово посещавани църковни храмове на 14, 15 и 16 април. Създадена е организация за максимално използване ресурса на пътните полицаи и техните колеги от Областно пътно управление и Изпълнителна агенция Автомобилна администрация – Русе относно контрола върху движението на товарни МПС с допустима маса над 12 тона в определените часове със забрани. Това ще стане в и последния първия празничен ден.

Сподели: