пенчо милков депутат бсп

П. Милков: Желанието ни е обществото да вземе решението обосновано, защото това е не просто договор, а цивилизационен избор

„Международно-правният договор, който ни се предлага за разглеждане, създаде разделение в обществото, което с всеки следващ ден придобива все по-големи измерения.” заяви на заседание на парламентарната Правна комисия, днес, народният представител от „Коалиция за България“ в 19-и МИР – Русе Пенчо Милков и предложи разглеждането на Истанбулската конвенция да бъде отложено. „Вместо проблемът да се решава, той се задълбочава. Мотивите, които се предлагат, са точно две страници. В своята същност те не дават отговори на въпросите и притесненията на обществото, а преразказват определени абзаци от документа.”, поясни г-н Милков.

Той подчерта и че съобразно Закона за международните договори на Република България, чл. 3 и чл. 4, има изрични текстове, които не са изпълнени от вносителя. „Желанието ни е обществото да вземе решението обосновано, защото това е не просто договор, а цивилизационен избор“. каза народният представител. С 10:9 гласа разглеждането на конвенцията отпадна от дневния ред на Правната комисия.

Сподели:

Още новини от деня