Работилница по анимация ще се състои в Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе

Работилница по анимация ще се състои в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе

Традицията с представяне на провокиращи размисъл европейски анимации, които са предназначени за цялото семейство, продължава!

В програмата на „София Филм Фест на път * РУСЕ * 2023“ на 11 ноември се състоя представяне на „Пътешествието на принца“, разказано чрез рисунките на Жан-Франсоа Лагиони и Ксавие Пикар.

Предвиденият уъркшоп по анимация с партньорите „Little Makers“, благодарение на който ще си припомним историята на филма, е на 2 декември, в детския отдел на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе – начален час 11:00.

Възрастен потомък на знатен маймунски род попада на непознат бряг. Ранен и объркан, той е открит от 12-годишния Том, който го завежда при родителите си – двойка учени, отхвърлени от тяхната общност, защото вярват в съществуването на друга цивилизация от маймуни.

Уъркшопът ще продължи до 12:30 часа и е предназначен за млади киномани между 7 и 12 години. Не пропускайте този уникален шанс да продължите магията на приказката в съботния ден! Входът е свободен. Капацитетът на уъркшопа е ограничен до 18 деца.

Инициативата се реализира в партньорство с Община Русе и с подкрепата на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria и веригата киносалони Europa Cinemas

Сподели: