искрен веселинов

Равносметката на Веселинов за 2017-а: С отстраняването на ДПС разрушихме едно пагубно статукво

Надявам се завинаги променихме политическата картина – ДПС беше изтикана от позицията на балансьор в българския политически живот. Може би това е и събитието на отминалата политическа година, но то е и повод за изключително агресивното поведение и кампания срещу Патриотите от страна на ДПС и от свързаните с тях икономически кръгове.

Това коментира заместник-председателят на ПГ „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов пред Канал 3. Интервюто с него открои равносметката на Патриотите за отминаващата политическа година.

За Веселинов това наистина е голяма победа. Разрушихме едно пагубно статукво. Досега икономическият интерес на една малка група хора решаваше политическото бъдеще на страната, каза той.

Годината бе изключително богата като начеване на нови политики. Една от темите е тази за доходите на хората и е особено важна за Обединените патриоти, заяви Искрен Веселинов и обясни, че не става дума само за увеличението на пенсиите.

Болезнената тема за нашето общество е бедността на хората – и тези, които са работили, и тези, които работят в момента. Те са дали или дават от себе си, градили са обществото ни. От друга страна има общности, които без да са градивна част, получават огромни суми през различни необмислени форми на социално подпомагане, каза народният представител.

Това е голямата диспропорция в България и огромна несправедливост, която Обединените патриоти са се заели да поправят, декларира заместник-председателят на парламентарната група.

За скромната група от 27 народни представители и 4 излъчени то Патриотите министри имаме не малко успехи, посочи Веселинов.

Сподели: