Радослав Йорданов стана най-силен мъж в състезанието Strong man 2022 в РУ

Днес,10.05.2022г., пред изхода на ректората на за Университетската ботаническа градина се проведе интересното състезание по силов многобой „Стронг мен – 2022‘. Спортната проява се провежда за дванадесети път и е единствена по рода си в Русе и региона. Участниците се състезаваха в четири дисциплини: обръщане на гума; хвърляне на пудовка; фермерска разходка; теглене на автомобил с въже.

На спортната проява присъства ректора на Русенския университет – акад. Христо Белоев, дтн, който приветства участниците и гостите. Събитието се организира от Студентския съвет, Студентската спортна комисия, катедра „Физическо възпитание и спорт”, Университетския спортен клуб „Академик”, Университетския спортен център.

Участниците в тазгодишната надпревара бяха 11, като двама от състезателите бяха Еразъм-студенти на Русенския университет от Румъния и Франция.

На първо място се класира студентът Радослав Йорданов, който е втори курс в специалност „Електроенергетика и електрообзавеждане“ на факултет „Електроника, електротехника и автоматика“. Второ място успя да завоюва Илкин Кямилов – четвъртокурсник от специалност „Кинезитерапия“, а на трето място се класира Константин Пламенов, който също изучава „Кинезитерапия“.

Наградите бяха връчени от акад. Белоев, който закри дванадесетото издание на „Стронг мен – 2022“. Любезен спонсор на събитието беше фитнес клуб „Сила“- Русе, който и в предходни години е подкрепял най-силните студенти на Русенския университет.

Сподели: