Радослав Росенов е шампион на Европа

Радослав Росенов е шампион на Европа

Радослав Росенов е шампион на Европа! 19-годишният ни национал и състезател на БК „Русе“ спечели златния медал в категория до 60 килограма в Будва. Българинът за пореден път показа високата си класа и талант, за да триумфира на първенството на Стария континент за мъже и жени до 22 години. Златният медал и купата за първо място му бяха връчени лично от президента на БФБокс – Красимир Инински.

На финала в Черна гора Росенов се справи с представителя на Русия Константин Ополский. Радо ликува за втори път в кариерата си в тази възрастова група и вече има 6 европейски титли на своята сметка. Той стигна до успех с 5:0 съдийски гласа, като резултатът е напълно заслужен, с оглед представянето на двамата.

Националът ни разгърна големия си потенциал и от самото начало на срещата доминираше. Росенов показа отличното си чувство за дистанция и с много движение по ринга не остави шанс на Ополский. Българинът взе аванс след първите два рунда, след което затвърди превъзходството си в третия за чистата победа.

Радослав Росенов е шампион на Европа
Сподели: