Радослав Росенов продължава напред в Будва

Радослав Росенов продължава напред в Будва

Радослав Росенов продължава напред в Будва

България записа още две класирания на полуфиналите на европейското първенство за младежи и девойки в Будва (Черна гора).

В категория до 60 килограма състезателят на БК „Русе“ Радослав Росенов тръгна уверено към третата си титла на Стария континент, след като още в първия рунд отказа сърбина Семиз Аличич (Сър). Нашият натисна съперника си още в началните секунди на срещата и не остави съмнение в превъзходството си. На полуфиналите Радо ще се изправи срещу украинеца Хенадий Маслеников.

При 69-килограмовите европейският шампион Емирджан Мехмед имаше малко по-тежката задача да се справи с испанеца Серхио Мартинес, който се опита да даде отпор на нашия. Въпреки това обаче българинът победи с 4-1 съдийски гласа и в спор за място на финала излиза срещу Юрий Захариев (Укр).

Така целият ни младежки национален отбор ще се върне с медали от Будва. Минимум бронз вече си осигуриха Шакир Стоянов (49), Ясен Радев (52) и Красимир Джуров (56). Най-малко трета в категорията си ще стане и Тала Хабас, която стартира директно от полуфиналите при 54-килограмовите девойки в събота.

Анна-Мария Дялова (60) и Благовеста Георгиева (51) отпаднаха.

Сподели: