Развитието на единен туристически продукт за Русенско ще бъде водещ приоритет пред областния управител Борислав Българинов

Развитието на единен туристически продукт за Русенско ще бъде водещ приоритет пред областния управител Борислав Българинов

Развитието на единен туристически продукт за Русенско ще бъде водещ приоритет пред областния управител Борислав Българинов. Това стана ясно от проведена по-рано през деня среща между него и представители на местната власт и Регионалния исторически музей, а също и на Природен парк „Русенски лом“. „Освен посещение на забележителности и почивки в някоя от общините, е необходимо да се съставят различни маршрути, обхващащи цялата област, а също и съседни. По този начин ще се отговори на изискванията на желаещите да посетят региона и страната.“, в това бе категоричен Българинов. „Не може да се мисли изцяло консервативно и недалновидно. Необходимо е подобряване диалога с бизнеса и създаване на нужните предпоставки за привличане на още повече туристи.“, допълни областният управител.

Специално внимание ще бъде отделено и на активната реклама, като за целта ще се излезе извън рамките на традиционните медийни канали. Добрият пример в това отношение бе представен от заместник-кметът по икономика и международно сътрудничество на Община Русе Златомира Стефанова. От тяхна страна се обмисля по-широка информационна кампания за историческите и културни богатства на Русе в социалните мрежи. Вече е факт и посещението на инфлуенсъри, които разказват за преживяванията си и очарованието си не само от града, но и от региона. Подобна кампания се обмисля за цялата област.

Изчисления, направени от екип на Областната управа в крайдунавския град сочат, че ако един чуждестранен посетител остане повече от ден в Русе, то той харчи средно по 25 – 30 евро на денонощие, като в тази сума не влизат разходите за настаняване.

Борислав Българинов е категоричен, че ще търси и варианти за развитието на общи туристически маршрути със съседено Гюргево. Това би могло да стане посредством велотурове и комбиниране на различните туристически възможности, които предоставя общата граница. В срещата участва и изпълнителният директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева.

Сподели: