одмвр русе лого полиция мвр

Разкриха извършител на множество кражби в Община Две могили

Служители на РУ- Две могили са установили 27-годишен мъж, отнел сума пари от възрастна жена, след заплахи.  

В РУ-Две могили е постъпила информация, че възрастна жителка на с. Баниска е станала жертва на грабеж от неизвестно лице. В хода на последвалите действия от страна на полицията е изяснено, че това се е случило в нощта срещу 9 юли, когато в имота на 78-годишната жена е влязъл неизвестен маскиран мъж, който я заплашил и й поискал пари.  

Криминалисти са посетили потърпевшата и са провели беседа с нея, при която тя разказала, че след като непознатият й поискал пари, тя му подала през прозорец на къщата портмонето си, в което била налична сумата от 200 лв., в банкноти по 10 лв., той взел парите, после й върнал портмонето през прозореца, а след това се оттеглил в неизвестна посока. Случаят е бил документиран и по него е започнато досъдебно производство, по описа на РУ – Две могили, за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия като извършител на деянието полицаите са установили 27-годишен мъж от селото, известен на правораздавателните институции, като отнетата парична сума е била открита у него. Работата по досъдебното производство продължава.

В хода на работата по изясняване на престъпната дейност на 27-годишния мъж, служителите на РУ – Две могили са събрали още данни, че въпросният техен познайник е бил автор и на други посегателства в селото: две кражби от частни имоти, регистрирани последния месец, при които предмети на посегателствата са станали черни, цветни метали и ел. проводници, както и сума от 130 лева от дом на възрастна жена, а третата от октомври миналата година – кражба на косачка от приземно помещение на къща, в която е проникнато след взлом на преддверие. По тези случаи са водят досъдебни производства и преписки по описа на РУ – Две могили, като работата по тях продължава.

Сподели: