Разчистват терена за новия плувен комплекс на бул. "Липник"

Разчистват терена за новия плувен комплекс на бул. „Липник“

Повече от 3 седмици продължава събарянето и разчистването на терена, където ще бъде изграден новият плувен комплекс. Той ще се намира върху общински парцел, находящ се между фабриката на „Аристон“, бул. „Потсдам“, бул. „Липник“ и Мол Русе. /на снимката вчера – автор РусеИнфо/

Близо 8 млн. лева ще струва изграждането на първия етап от плувен комплекс на бул. „Липник“ и в СУ „В. Левски“ – Русе. Близо 5 млн. лева ще струва първият обект, а около 3.5 млн. лева многофункционалната зала с басейн в учебното заведение. Кметът на Община Русе Пламен Стоилов очаква финансова подкрепа от Министерството на младежта и спорта.

Новият покрит плувен басейн в Русе ще е с размери 21/25 метра с 8 коридора с ширина 2.5 метра, съгласно изискванията на FINA и трибуна с около 300 седящи места. Пред него ще има фоайе с гардероб, кафене и санитарни възли за посетителите. Съблекалните за двата отбора ще са със самостоятелни входове от фоайето и директен самостоятелен достъп до басейна. Към плувния басейн ще се предвидят складови площи, технически и обслужващи помещения.

Сподели: