съдебна палата русе

Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж за трафик на жени с цел проституция

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за трафик на жени с цел проституция.

Обвинението срещу С. Я. е за това, че през периода 14.06.2014г. – 30.06.2015. в град Бяла и в с. Тетово, обл. Русе, и в с. Андравида, Р Гърция и неустановени населени места в Гърция набрал, транспортирал с лек автомобил и приел две лица /лице, ненавършило осемнадесет години – момиче на 15 години и навършила пълнолетие жена/, с цел да бъдат използвани за развратни дейности, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез обещаване и получаване на облаги. Престъпление по чл.159а, от НК.

Повдигнато му е обвинение и за това, че превел през границата на страната – през ГКПП „Кулата“, същите две лица, независимо от съгласието им, като деянието е извършено чрез въвеждането й в заблуждение – че ще им бъде осигурена работа като сервитьорка и чрез обещаване и получаване на облаги. Престъпление по чл.159б, вр. чл.159а, от НК.

Обвиняемият нямал постоянна работа. Решил да уговаря млади жени да проституират за него в България и Гърция, обещавайки им, че ще им дава част от получените пари и по този начин да си набавя средства по неправомерен начин. В изпълнение на намеренията си, той се обадил на непълнолетното момиче и я поканил да излязат на среща. След като се срещнал няколко пъти успял да спечелил симпатиите й. Знаейки, че семейството и не разполагало с финансови средства, той й предложил да проституира за него, като обещал, че по този начин ще спечели пари. Тя приела предложението му, като се уговорили да е за кратко време. Така обвиняемият започнал да кара с автомобил момичето до адреси, където тя предоставяла сексуални услуги срещу заплащане. Клиентите се договаряли и плащали на обвиняемия, който в края на вечерта й давал около 20 -30 лв. Възползвайки се от непълнолетието на момичето и увлечението й по него, я въвел в заблуждение, че т. к. държи на нея и я съжалява, щял да й намери работа като сервитьорка в Гърция. Там й казал, че няма да работи като сервитьорка, а ще проституира за него, като така и двамата щели да спечелят пари и момичето се съгласило с предложението. По същия начин обвиняемият склонил и приятелка на непълнолетната, която също приела да проституира за него в България и в Гърция.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели:

Още новини от деня