съдебна палата русе

Районна прокуратура – Русе предаде на съд жена за извършени кражби на пари и вещи от клиенти на магазини

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу жена за извършени кражби на пари и вещи от клиенти на магазини.

Обвинението срещу Е. С. е за това, че през периода 08.12.2017 г. – 15.12.2017 г., в гр.Русе, в условията на продължавано престъпление, на три пъти отнела чужди движими вещи – мобилен телефон „Самсунг Галакси S6 Edge+“, 2 бр. дамски портфейли, сребърно синджирче със сребърно кръстче и пари – 215 лева, всичко на стойност 770 лв. от владението на три жени от гр.Русе, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои. Престъпление по чл. 194, вр. чл. 26 от НК.

Обвиняемата била безработна и решила да си набави средства, като извършва кражби на вещи и пари от лица посещаващи търговски обекти в гр.Русе.

На 08.12.2017 г. първата пострадала посетила магазин „Хумана“, като носела количка за пазаруване, в джоба на която оставила портфейла си. По същото време в търговския обект била и обвиняемата, която се оглеждала за клиенти, от които може да открадне нещо. Докато жената оглеждала стоките, Е.С. незабелязано се приближила до нея, използвала дрехи, за да прикрие ръката си, с която отворила джоба на количката и взела от там портфейла. Поставила го в дамската си чанта, оставила дрехите на щендер и бързо излязла от магазина. След като излязла, обвиняемата взела само парите, портфейла и вещите в него изхвърлила.

На 13.12.2017г. втората пострадала посетила магазин „Хумана“. Обвиняемата отново се оглеждала за клиенти, за да извърши кражба. Видяла, че пострадалата оглеждала стоки, а от джоба на якето й се подавал моб.телефон. Незабелязано се приближила до нея, отново използвала дрехите, за да прикрие ръката си, с която взела мобилния телефон и го поставила в нейната чанта. Оставила дрехите на щендер и напуснала търговския обект. Изключила телефона, а по-късно го занесла във ФРГермания и го оставила за ползване на сина си.

На 15.12.2017 г. третата пострадала посетила магазин „Шик Шик“, като влязла с детска количката, като на дръжката била закачила дамската си чанта. Обвиняемата издебнала докато пострадалата била с гръб, приближила се до детската количка, отворила дамската чанта и взела от нея портфейл. След като напуснала търговския обект взела само парите, а портфейла изхвърлила.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели:

Още новини от деня