Районна прокуратура – Русе предаде на съд мъж за държане на цигари без бандерол

Районна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу мъж за държане на акцизни стоки без бандерол на стойност над 39 хиляди лева.

Обвинението срещу Д. К. е за това, че на 07.08.2018 г. в гр. Русе, в условията на повторност, държал акцизни стоки по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове: общо 5 249 броя кутии с цигари /104 980 къса/, марки “CORSET SUPERSLIM LILAC”, “Eva slims”, “Marble”, “CAPITAL BLUE” и “GOLD MOUNT”, всички без акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, на обща стойност 39 367,50 лв., като случаят е немаловажен и предмета на престъпление е в големи размери – престъпление по чл. 234 от НК.

Обвиняемият се снабдил по неизвестен начин с акцизни стоки – 5 249 кутии цигари без бандерол, които държал в ползвано от него в жилище в гр. Русе. На 07.08.2018 г. обвиняемият взел част от кутиите цигари без бандерол поставил ги в раница и излязъл от дома си. На същата дата служители от Отдел „Оперативен контрол“ към Митница Русе извършвали обход и наблюдение по оперативна информация в района на гр. Русе, в хода на който спрели обвиняемият. При извършената проверка в раницата му открили стекове с цигари без акцизен бандерол, а при претърсване на жилището му били открити останалите безакцизни цигари.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели: