съдебна-палата-1

Районна прокуратура – Русе привлече като обвиняем и задържа за срок до 72 часа мъж за трафик на хора с цел сексуална експлоатация

Районна прокуратура-Русе привлече в качеството на обвиняем 28-годишния Р.С. за извършени три престъпления по чл.159а, ал.2 вр. ал.1 от НК по отношение на две жени и едно непълнолетно момиче.
През периода от месец ноември 2022 г. до месец декември 2023 г. в нощен клуб в гр. Русе, Р.С. набрал и приел две жени и едно непълнолетно момиче с цел да бъдат използвани за развратни действия – за предлагане на платени сексуални услуги, като им обещавал и давал парична сума за извършваните от тях сексуални услуги.

Към настоящия момент по делото са извършенr множество и различни действия по разследването, като при претърсване и изземване в дома на Р.С. са били открити и иззети наркотични вещества, 47 бойни патрона и други вещи, относими към разследването.

С постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Русе на 20.02.2024 г. Р.С. е задържан за срок до 72 часа – за довеждане пред съда с оглед внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „pадържане под стража“.

Действията по разследването продължават под ръководството на Районна прокуратура-Русе.

Сподели: