Районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню проведе официални срещи с общински кметове в Област Русе

Районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню проведе официални срещи с общински кметове в Област Русе

Районният мюфтия на Русе Юджел Хюсню проведе официални срещи с общински кметове в Област Русе

След положената клетва от страна на кметовете в Област Русе районният мюфтия на Русе направи официални посещения и проведе срещи с общински кметове на редица населени места в поверения му район.

Първата проведена среща бе с новоизбрания градоначалник на Община Русе Пенчо Милков.

Срещата бе в знак на уважение и добра воля. Хюсню поздрави русенския кмет за новата му длъжност. В рамките на срещата мюфтията бе придружаван от имама на град Русе Ибазер Ибазеров и от Неджметин Неджмиев – експерт в Отдел „Вакъфи“. Двамата служители на Районно мюфтийство – Русе се запознаха официално с кмета на града и му пожелаха здраве и успех през мандата.

По време на визитата си в Община Русе районният мюфтия Юджел Хюсню запозна кмета Милков с живота на мюсюлманската общност и състоянието на молитвените храмове в областта. Милков изрази благодарността си за предоставената информация и сподели позитивната си нагласа за бъдещо сътрудничество с русенското мюфтийство. 

Районният мюфтия проведе официални срещи и с новоизбраните и преизбраните кметове на общините Ветово, Две могили, Сливо поле и Борово. При визитите си Юджел Хюсню отправи най-искрените си благопожелание към градоначалниците за успешни и ползотворни мандати. Той използва случая да запознае домакините си с живота на местните мюсюлмани в русенско, изразявайки желанието и готовността си от името на Районно мюфтийство – Русе за сътрудничество с общинските управи.

В близките дни предстои да се проведат още срещи между служителите на Районно мюфтийство – Русе и кметове на общини в Област Русе.

/на снимката – Районният мюфтия Юджел Хюсню при визитата при новоизбрания кмет на град Ветото д-р Мехмед Мехмед/

Сподели:

Още новини от деня