Рая Асенова и Емануела Стоянова ще участват в европейско първенство по ориентиране за юноши и девойки

Рая Асенова и Емануела Стоянова ще участват в европейско първенство по ориентиране за юноши и девойки

България ще бъде домакин на европейско първенство по ориентиране за юноши и девойки. Надпреварата ще се проведе от 22 до 25 юни във Велинград, като в състезанието ще вземат участие над 400 спортисти от Европа, както и от страни извън Стария континент като Австралия, Израел и Нова Зеландия.

Европейското първенство е за три дисциплини в три състезателни дни – спринтова дистанция, дълга дистанция и щафети. Първият старт е спринтът, който ще се проведе на 23 юни. Надпреварата продължава с дълга дистанция на 24 юни, за да завърши с щафети на 25 юни.

Състезателните групи са четири, като се делят на пол и възраст – мъже до 16 г., жени до 16 г., мъже до 18 г. и жени до 18 г. Във всяка състезателна група има по около 100 участника. Националният отбор на България ще бъде представен от общо 16 състезатели – по четирима във всяка състезателна група.

Състезателките на „Истрос Русе“ Рая Асенова /жени 18 години/ и Емануела Стоянова /девойки 16 години/ ще участват в европейско първенство по ориентиране за юноши и девойки.

Финалните арени на трите състезателни дни са разположени на пешеходно разстояние от Велинград, позволявайки на участниците и зрителите да се придвижват лесно и бързо до състезанията. Спринтовата дистанция ще бъде в центъра на Велинград, докато дългата дистанция и щафетите са с обща финална арена, която е в непосредствена близост до града.

Състезанието се организира от Българската федерация по ориентиране и клубовете Младост (Благоевград) и Трите Хълма (Велико Търново), с подкрепата на Министерството на младежта и спорта и община Велинград.

Сподели: