РБ "Л. Каравелов" обяви резултатите от конкурса "Драги ми Смехурко"

РБ „Л. Каравелов“ обяви резултатите от конкурса „Драги ми Смехурко“

Скъпи приятели на „Патиланско царство“,

Приключи литературният конкурс за писмо „Драги ми Смехурко“, посветен на 135 г. от рождението на Ран Босилек. Общият брой на получените творби е 43, разделени в две категории: 1- 4 клас и 5-7 клас. 

Щастливи сме, че малки творци от 21 населени места в България проявиха интерес и взеха участие в конкурса. Най-много са приятелите на Смехурко от Русе – 9, следвани от с. Пиргово – 5. Специални благодарности  на г-жа М. Кънцова от НЧ „Кирил и Методий“ за това, че организира децата приятели на читалището! Благодарим и на г-жа Анна Джипова-Цветкова от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, която също ни изпрати творби на свои ученици, мотивирани от нея да участват. На трето място по брой участници са Бургас и Търговище с по 4 малки творци. 

Трима са участниците извън възрастовият регламент, но с голямо желание да са част от конкурса. Заради техният ентусиазъм ще получат специална грамота за участие.

Конкурсът е поредно доказателство за важната роля и активността на родителите и педагозите за творческото и когнитивно развитие на децата.

Надяваме се, че всички вие – деца, родители, педагози, сте се забавлявали и сте научили нещо ново, запознали сте се с пакостите, приключенията и неволите през които преминават героите от „Патиланско царство“!

А ето и имената на отличените:

Първа категория (1-4 клас)

1-во място Борислава Цонева от Варна

2-ро място Ева Писарева от Пловдив 

3-то място Александър Брезин от Шумен с творбата „Дистанционно обучение“

Поощрителна награда в първа категория отива при Борислав Михайлов, който ни изпрати цели две писма и една голяма илюстрация.

Втора категория (5-7 клас)

1-во място Николай Хаджистойчев от Сливен 

2-ро място Дария Георгиева от Плевен

3-то място Андреа Петрова от Русе

Поощрителна награда във втора категория отива при Беатрис Петрова за оригинално оформление и съчетание на ретро стил с темата за новите технологии.

Още една специална поощрителна грамота отива при малката Иринка, която е извън регламента, и понеже в момента на написване на писмото тя е била още в детската градина. Браво, мило дете, продължавай все така смело да твориш и да се изявяваш.

Благодарим за всички прекрасни творби, които получихме! Благодарим за ентусиазма, вдъхновението, позитивното настроение!

До следващия конкурс, скъпи талантливи деца!

Сподели: