Регионална библиотека "Любен Каравелов" - Русе отваря за читатели читалнята на І етаж и сектор "Изкуство"

РБ „Л. Каравелов“ с летни предложения за децата

Време за прочитане: 2 мин.

Ето, че ваканцията за някои започна, а на други тепърва им предстои. Вече ни посещават дечица със задължителните списъци за четене. Но наред с книгите идват и забавленията в обновения Детски отдел – Библиотечко.

Скъпи читатели, ако желаете да се включите в нашите организирани летни обучения и ателиета, излагаме нашите сегашни предложения:

Проект „Робофабрика“ с Робота Марти.

В рамките на 6 дни в 2 астрономически часа експертите от Сдружение „В света на иновациите“ ще ви покажат как да сглобите Марти, как да го управлявате, а чрез софтуера ще можете да създадете свои собствени интерактивни истории, игри и анимации и да ги споделите в общността на Scratch. Идеята се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“, която се осъществява с подкрепата на „Еконт Експрес“ ЕООД

Записването става на място в Детски отдел с актуална читателска карта!

Свободни дати:

7 – 14 юли от 10:00 ч. до 12:00 ч.;

23 – 30 юли от 10:00 ч. до 12:00 ч.;

2 – 9 август от 13:00 ч. до 15:00 ч.

Забавна финансова грамотност

Пет дни, в които ще си говорим за парите и тяхното правилно използване; как можем да спестяваме, инвестираме; какво означава „приход“ и „разход“ и други интересни неща, които ще запознаят малчуганите с основни познания в сферата на финансите.

Дати на провеждане: 19 – 23 юли от 9:30 ч. до 12:30 ч.

Записването става на място в Детски отдел с актуална читателска карта!

От Дега до Пикасо

Пет творчески дни за всички любители на рисуването, в които малчуганите ще се потопят в света на изкуството, ще творят, апликират и разглеждат тематични книги с репродукции, ще се запознаят с творчеството на знаменити художници.

Дати на провеждане: 5 – 9 юли от 13:30 ч. до 16:30 ч.

Записването става на място в Детски отдел с актуална читателска карта!

Очаквайте скоро още летни предложения!

Сподели:

Още новини от деня